Mimosa 🥂
Popis
Když se řekne mimosa, co vás napadne?
Pravděpodobně osvěžující koktejl s pomerančovým džusem že? Ale věděli jste, že mimóza je i rostlina?
Cože, on to není jen nápoj?
Ne, ale mají toho hodně společného. Rostlina původně pochází z Austrálie a na Azurové pobřeží se dostala v 19. století. Keř kvete v zimních měsících od ledna do března a během květenství je obsypán drobnými žlutými kuličkami, které nádherně voní. Ve Francii se pěstuje zejména v Provence a každý rok se v městečku Mandelieu-la-Napoule poblíž Cannes slaví Fête du Mimosa (Festival mimózy). Mimóza se nepěstuje jen pro svou krásu. Její květy se hojně využívají i v parfumerii a kosmetice.
Mimosa – koktejl
Mimosa je osvěžující koktejl připravovaný v poměru 1:1 ze šampaňského a pomerančového džusu. Nejčastěji se podává vychlazený ve vysoké sklenici na šampaňské (flétna). Jeho původ sahá do 20. let 20. století a často se přisuzuje baru Ritz v Paříži. Nápoj připomíná barvou i jemnou strukturou květy mimózy, odtud pochází jeho název. Ve francouzštině se pro rostlinu i nápoj používá stejné slovo – mimosa.
Mimosa – marseillské mýdlo
Naše mýdlo má jemně sladkou květinovou vůni. Ucítíte také pudrové a medové tóny s nádechem jarní svěžesti. Ať již v našem mýdle ucítíte touhu poznat jarní Provence namísto letních davů, kde tisíce turistů honí fotky modrofialových rostlin nebo vám mýdlo evokuje bublinkový zázrak, který vypijete na dva loky. Jedno je jisté i v tomhle mýdle najdete bambucké máslo, které vám zjemní pokožku.
Mýdlo je baleno v papírové krabičce
Složení:
sodium palmate, sodium palm kernelate, aqua (water), parfum (fragrance), butyrospermum parkii (shea) butter, glycerin, sodium chloride, tetrasodium EDTA, tetrasodium e., amyl cinnamal, alpha-isomethyl-ionone, cinnamyl alcool, citral, citronellol, coumarin, geraniol, linalool, CI 11710, sodium laureth sulfate, o-phenyl-phenol
Provensálská domácí výroba, obohaceno o bambucké máslo
Vyrobeno ve Francii
125 gramů
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.